Kennismaken

Folkert de Jong 

Je mag er zijn
 wie ik? …ja jij
 je hoort er helemaal bij. 

 

 Dit is een melig kinderliedje die precies vertelt hoe het zit. Je hoort er helemaal bij. Als een Fries uit Dokkum, met een matige metalen muzieksmaak, die graag simpele sci-fi leest en netflix probeert uit te kijken, als die dominee mag zijn, mag jij er ook zijn. 

 

 Deze dominee heeft geloof in Jezus niet op een prettige dag bijelkaar gegoogeld. Ik ben opgegroeid in een gezin waar christelijk geloof belangrijk was. Tegelijk zag ik natuurlijk hoe voor veel van mijn vrienden geloven helemaal niet vanzelfsprekend is. Ik heb zelf op een gegeven moment gekozen om Jezus te volgen, met alle vallen en opstaan wat daarbij hoort. Zoals ik al zei: God vindt blijkbaar dat ik er ook bij hoor. 

 

 Ik ging in mijn studententijd (in Utrecht) erop uit naar Zuid Afrika om te leren hoe mensen geloven en dingen doen in een andere omstandigheden. Ongepland leerde ik toen mijn vrouw kennen: Thandi (we hebben nu ook een dochter Henrike). Daarnaast leerde ik ook hoe belangrijk het is om niet 'in je eentje' te geloven of 'in je eentje' in het leven te staan. Dat was een belangrijke reden voor mij om uiteindelijk dominee te worden. Want juist in de kerk proberen we samen te leven en wat te betekenen voor de mensen om ons heen. We proberen te doen wat Jezus deed: van elkaar houden.  Door te geloven in een God die van ons houd en dichtbij ons is kan ik ook merken dat we het niet alleen hoeven te doen, dat jíj het niet alleen hoeft te doen. 

 

Als je meer vragen over mij hebt, of nog beter: over degene die ik probeer te volgen, of over dingen die we doen in de kerk mag je me altijd bellen, mailen of appen. 

Email: [email protected]
Mobiel: + 31 6 10 94 19 59

Heidi Ebbers

Even voorstellen: mijn naam is Heidi Ebbers en ik ben kinder- en jongerenwerker van de Protestantse Gemeente Aalten. 
Samen met ds Folkert de Jong en de jeugdraad ben ik verantwoordelijk voor het kinder- en jongerenwerk in onze kerk. We organiseren activiteiten met en voor kinderen en jongeren. Je kunt daarbij denken aan de kindernevendienst, kinderdiensten, It’s4u2, #durfte en nog veel meer. Informatie over het jeugdwerk in onze kerk vind je op deze website.


Mijn werkplek is Ludgerstraat 66 (je weet wel, dat huis met platte dak naast de Zuiderkerk). 
Ik ben daar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend. Kom gerust eens langs!

 

Wie weet tot ziens of horens! 

Email: [email protected]
Mobiel: + 31 6 48 62 38 33