Wat is de overeenkomst tussen een moestuin en de preek? 

In de kerk gaat het vaak over ‘denk-vragen’, vragen waarop je niet zo 1-2-3 een antwoord weet. Waar ook vaak niet één antwoord op is. Vragen waar je langer over na moet denken, waar je verschillend over kunt denken en dus niet kunt zeggen of het goed of fout is.  Het zijn vaak vragen over de manier waarop je naar het leven kijkt, dit noemen we levensvragen. 
Antwoorden op ‘denkvragen’ kun je ook ontdekken in dingen die je meemaakt in het dagelijks leven. Daarom gaan de verhalen die Jezus vertelt ook vaak over alledaagse dingen, zoals over het bouwen van een huis of over een boer die aan het zaaien is. Om deze verhalen te begrijpen kan werken in een moestuin dus net zo waardevol zijn als luisteren naar een preek. Daarom willen we op het veld achter Ludgerstraat 66, samen met jou/u, een moestuin onderhouden. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om je eigen groente te verbouwen of zou je dat willen leren? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Dus wil je meehelpen in de moestuin? Stuur dan een mailtje naar: jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl  Heb je een opa, oma, vader, moeder, buurvrouw, buurman, oom, tante, vriend, vriendin of… die het ook leuk vind om in een moestuin te werken? Dan mag hij/zij zich ook aanmelden want iedereen is van harte welkom! 

Kinderdiensten

Vallen onder de Regenboogdiensten. Ze worden georganiseerd door de kinderdienstcommissie samen met een dominee of kerkelijk werker. Het is een (online)kerkdienst speciaal voor kinderen. Het thema, de liedjes het verhaal en de verwerking sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen in de basisschoolleeftijd. Aan deze kerkdiensten werken vaak ook kinderen mee. 


Kindernevendiensten

Met de kindernevendienst willen we de kinderen zoveel mogelijk bij de kerkdienst betrekken.  De kinderen gaan met hun ouders naar de kerk en op het moment dat het daar “te moeilijk” wordt, verlaten ze de dienst om op hun eigen niveau uitleg te krijgen over het Bijbelgedeelte dat deze zondag op het rooster aangegeven staat. Afhankelijk van het aantal kinderen worden ze verdeeld over twee groepen op basis van hun leeftijd.
 Er wordt een verhaal. Daarna volgt de verwerking middels een vraaggesprek, spelletje, knutselwerkje enz. Na de preek komen we weer terug in de kerk.

Let op!

Op dit moment zijn er alleen online kerkdiensten. Daarom is de kindernevendienst ook online. Op Kerkvenster.nl is elke week een programma te downloaden. Waaronder 2 verhalen, één voor kinderen van vier tot acht jaar en één voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Bij deze verhalen horen gespreksvragen, weetjes en verwerkingen zoals bijvoorbeeld een knutselwerkje of een puzzel of proefje.