#Durfte 

#Durfte?...wat is dat? 

#Durfte is een nieuwe manier van ontdekken en leren in de kerk. Groepen worden niet meer ingedeeld op leeftijd maar rondom gezamenlijke talenten en interesses. #Durfte is samen iets doen vanuit een gezamenlijke passie, iets doen waar je goed in bent of waar je goed in wilt worden. Als je iets heel leuk vindt, dan wil je dat graag delen. Of het nu gaat om muziek, tuinieren, gamen, sport, creatief bezig zijn of noem maar op. Je zult merken dat je niet de enige bent, mensen van alle leeftijden delen jouw passie. Tieners, jongeren, volwassenen en ouderen. Met #durfte kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. En #durfte is nog meer. Met #durfte ga je samen, door middel van werkvormen, op zoek naar wat jullie passie te maken heeft met het geloof. En hoe je, met jouw talent, iets kunt betekenen voor een ander. 

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan! 

De diepgang

 Eens in de drie weken op zondagavond komt er een groep 15-20 jarigen bijelkaar aan de Ludgerstraat. Samen eten wat we samen hebben gekookt. We praten over hoe we met volleyballen wedstrijden verliezen, welke netflix-serie beter is, hoe het met je gaat, enzovoort. Maar daarnaast gaan we ook de diepte in. 

 Je hebt in de kerk en op school wel het een en ander meegekregen over christelijk geloof, maar wat het voor jou nu kan betekenen? Leuk, ouders die wat met God hebben, maar is het voor mij ook belangrijk? Bestaat God? Is Corona Zijn straf voor de wereld? Hoe werkt bidden? Maar het kan ook echt persoonlijk worden: vragen als 'wat moet ik met mijn leven? Welke keuzes kan ik nu het beste maken?' 

 

 Natuurlijk moeten we tijdens de corontijd creatief doen, dan hebben we avonden online, of we gaan een middag naar de try-out, of rond een kampvuur. Het recept is hetzelfde: gezelligheid, openheid en diepgang. 

 

 Lijkt je dit wat? Stuur dan een appje naar Folkert 

 


De diepgang band 

Soms ontstaat iets per ongeluk. Zo was er een dienst in 2020 die volledig digitaal, van tevoren werd opgenomen. Maar hoe zouden we het doen met de muziek? Youtube-filmpjes? Dat vond Folkert wat kaal dus vroeg hij op een avond van De Diepgang 'wie kan meehelpen met de dienst?' Iemand kon filmpjes monteren, anderen hadden instrumenten, weer anderen konden zingen. Voila. Dan nog nummers kiezen. De liturgie die Folkert bedacht had werd uit het raam gegooid en mooie gospel-nummers werden gekozen, Tori Amos, Lauren Daigle enzovoort.