Heb jij dit schilderij op de Zuiderkerk in Aalten wel eens gezien? Het gaat over een verhaal uit de Bijbel. Weet jij welk verhaal? 

Op zondag 15 mei zal het tijdens de Kliederkerk in de Zuiderkerk over dit verhaal gaan... 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan, samen met je vader, moeder, opa, oma, vriend, vriendin, oom, tante, buurman, buurvrouw enz. om dit verhaal te ontdekken! Je kunt creatief aan de slag, spelletjes spelen, bouwen of lekkere hapjes maken. Er is een plek voor de allerkleinsten om te spelen en een plek voor de wat ouderen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten. En natuurlijk mag je ook gewoon rondlopen en alles rustig bekijken. Er is voor elk wat wils. (Kl)iederkerk is voor iedereen.

Vanaf 9.30 uur kun je binnen lopen en meedoen met verschillende activiteiten. Om 10.30 uur  gaan we samen naar de kerkzaal voor een korte viering. We gaan dan samen zingen, bidden, horen en zien het verhaal, delen ervaringen en krijgen de zegen mee. Om 11.00 uur gaan we naar de hal waar de koffie, thee, limonade en wat lekkers voor ons klaar staat. 

Kom jij ook? Je bent van harte welkom! 

Op zondagochtend 27 maart is er Kliederkerk in de Zuiderkerk. Het verhaal van de verloren zoon staat die ochtend centraal. Vanaf 9.30 uur kun je bij de Zuiderkerk binnen lopen. In de verschillende zaaltjes en buiten zijn er tot 10.30 uur allerlei activiteiten waarmee je het verhaal en het thema verder kunt ontdekken. Zo hoort bij een feest natuurlijk muziek. Heb je altijd al eens door een microfoon willen zingen of wil je lekker muziek maken? Dan kun je meedoen met de workshop van A-company. Of vind je het leuk om te dansen? Ook dat kan tijdens de kliederkerk! Maar misschien ben je liever creatief bezig, vind je het leuk om lekkere hapjes te maken, zit je liever rustig van een afstandje te kijken, speel je graag met blokken of speel je het liefst lekker buiten? Alles kan bij de Kliederkerk! Laat je verrassen en kies een workshop(s) die bij jou past! Om 10.30 uur gaan we met z’n allen naar de kerkzaal. Daar gaan we met elkaar vieren: we zingen en bidden, horen het verhaal en delen wat we ontdekt hebben. Rond 11.00 sluiten we de Kliederkerk af met koffie, thee en limonade. En met de lekkere feestelijke hapjes die tijdens de workshop zijn gemaakt. 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de Kliederkerk, je bent van harte welkom! En neem gerust je vrienden, ouders, opa/oma, oom/tante enzovoort mee. Want Kliederkerk is voor iedereen…

Kliederkerk

 Aanstaande zondag, 30 januari, is de eerste 'officiële' Kliederkerk in Aalten. We gaan op ontdekkingstocht door het verhaal van Noach. Onderweg kom je creatieve of actieve opdrachten, puzzels en vragen om over na te denken of om samen over te praten tegen. 

Deze eerste Kliederkerk wordt buiten gehouden en is voor iedereen. Je kunt starten tussen 9.45 en 10.15 bij de Zuiderkerk. Hier krijg je een boekje met het verhaal, de opdrachten en de locaties waar langs de ontdekkingstocht zal gaan. De hele route is zo'n 3,5 km. Je kunt zelf bepalen of je lopend of fietsend van de ene naar de andere locatie gaat, hoe lang je bezig bent met een opdracht en of je alle opdrachten uitvoert of er één of meerdere overslaat. 

Wie het verhaal van Noach kent begrijpt misschien al dat het handig is om regenlaarzen aan te trekken, want we komen langs water. En natuurlijk ligt ook de kinderboerderij op de route! 

Het belooft een mooie ochtend te worden. Kom jij ook? 

Wat? Kliederkerk met het thema: “Een jaar op het water”. 

Wanneer? Zondag 30 januari 

Hoe laat? Je kunt starten tussen 9.45 uur en 10.15 uur 

Waar? Starten bij de Zuiderkerk, route door het dorp 

Hoe? Lopend of op de fiets 

Voor wie? Iedereen 

Meenemen? Een pen, touw en een schaar 

Bijzonderheden? Trek kleren aan die vies mogen worden en hou rekening met de dan geldende coronaregels 

 
Je wordt van harte uitgenodigd voor de catechese!
Eindelijk is het zover! We mogen weer fysieke activiteiten voor het jeugdwerk gaan organiseren!! Daarom willen we jullie van harte uitnodigen om je aan te melden voor één van de onderstaande activiteiten en hopen we jullie allemaal in het nieuwe jeugdwerkseizoen (weer) te ontmoeten.

Basiscatechese (voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 )                 
Als je in groep 6, 7 en 8 van de basisschool zit ben je van harte welkom bij de basiscatechese. We komen een aantal keer bij elkaar in het huis naast de Zuiderkerk (Ludgerstraat 66). Door middel van spel en andere leuke werkvormen ontdekken we samen wat het geloof voor ons betekent.
 
#Durfte voor jongeren vanaf 12 jaar
#Durfte staat voor: ontdekken, ontwikkelen en groeien. Samen aan de slag vanuit een gezamenlijke interesse zoals bijvoorbeeld tuinieren, het organiseren van een activiteit, creatief bezig zijn, muziek maken, gamen, sporten, fotografie enz. Vanuit deze gezamenlijke interesses leggen we de link naar het geloof. #Durfte staat dus voor verbinding, talent, geloofsgesprek en iets doen voor een ander.

De Diepgang voor jongeren van 16 jaar en ouder
Eens in de drie weken op zondagavond komt de groep bij elkaar aan de Ludgerstraat. Samen eten wat we samen hebben gekookt. We praten over hoe we met volleyballen wedstrijden verliezen, welke netflix-serie beter is, hoe het met je gaat, enzovoort. Maar daarnaast gaan we ook de diepte in. Je hebt in de kerk en op school wel het een en ander meegekregen over christelijk geloof, maar wat het voor jou nu kan betekenen? Leuk, ouders die wat met God hebben, maar is het voor mij ook belangrijk? Bestaat God? Hoe werkt bidden? Maar het kan ook echt persoonlijk worden: vragen als 'wat moet ik met mijn leven? Welke keuzes kan ik nu het beste maken?'

Belijdenis doen
Wanneer je erover denkt om belijdenis te doen, dan ben je hartelijk welkom bij de belijdeniscatechese. De belijdenisgroep wordt begeleid door de jongerenpredikant. Tijdens de belijdeniscatechese wordt gesproken over belijdenis doen, maar ook over allerlei vragen rondom geloof waarover je graag meer wilt weten. Zo komen op deze avonden de meest wezenlijke onderwerpen van het christelijk geloof aan de orde.

Wanneer je mee wilt doen met één van de bovengenoemde activiteiten meld je dan nu aan via de website www.kerkvenster.nl. Daar vind je een digitaal opgaveformulier. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op via jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl.(Hou ook de Andersumme in de gaten voor informatie over hoe en wanneer we gaan starten.)